Posted by: Mārtiņš | March 7, 2010

44-51

Kārtējā svētdiena, kārtējo reizi izbrauciens ar Morio. Vispār devāmies snovot, bet tākā kalns bija slēgts, izlēmām apmeklēt tuvumā esošos Shikoku svētceļojuma tempļus. Kā nekā, apmēram 3 stundas bijām braukuši līdz Matsuyamai.

Pirmie divi tempļi (44., 45.) atrodas kalnos, vietas ļoti skaistas. Neskatoties uz to, ka lija lietus, izbaudījām dabu.

Nākot atpakaļ no 45. tempļa, pa mazu kalna ieliņu, kura malās mazi veikaliņi (bildēs var redzēt), tante piedāvāja, garšīgu dzērienu, kas taisīts no ingvera. Viņas veikalā ļoti daudz lietas bija taisītas no ingvera, arī saldumi. Pagaršoju arī ingvera saldumus – ļoti labi, daži garšoja pēc sukādēm. To ingvera dzērienu (tāds kā sīrups, kas jāsajauc ar karstu ūdeni vai melno tēju) nopirku. Esot veselīgs pie saaukstēšanās.

Pusdienojām dikti interesantā vietā – kalnos, nelielā udon (japāņu nūdeles) ēstuvē, kas ir ģimenes uzņēmums, kas Japānā ir ļoti populāri. Ēstuve ierīkota privātmājā. Vārētu būt, ka cilvēki tur bieži neiegriežas, vienīgi svētceļotāji droši vien. Laipna kundzīte turpat mūsu priekšā pagatavoja manu iecienīto nikuudon (japāņu nūdeles ar gaļu). Kamēr mēs ēdām, tante apsēdās tur pat mums blakus, skatījās TV un ik pa laikam uzdeva kādu jautājumu. Kā jau visi japāņi, pārsvarā par to, no kurienes esmu un tā. Baigi patika tā atmosfēra. Labs brauciens!


Leave a comment

Categories